Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
2n Premi Literari Mnactec
nom
email

 
Visita teatralitzada
Novetat
3. Leonardo da Vinci, un geni curiós 3. Leonardo da Vinci, un geni curiós 3. Leonardo da Vinci, un geni curiós
3. Leonardo da Vinci, un geni curiós

Visita teatralitzada per al públic escolar a l'exposició "Leonardo da Vinci: el geni i els invents". L'objectiu de l'activitat és donar a conèixer la part més humana i creativa de l'inventor Leonardo da Vinci. Els alumnes faran un recorregut per l'exposició de la mà d'un educador; durant la visita descobriran el personatge de Leonardo que anirà apareixent en els moments que es trobin davant d'un conflicte creatiu per resoldre. Da Vinci, dotat d'una aguda capacitat d'observació, mai va destacar a l'entorn de les teories científiques; per contra, per comprendre els fenòmens i les causes, s'interessava per la descripció i el dibuix detallat. Es potenciarà un recorregut transversal d'art i ciència, de la mà de l'home que va fer volar la seva imaginació. 

Els alumnes observaran i podran comprendre invents relacionats amb la mecànica, la geografia, l'arquitectura o les matemàtiques. La idea és que relacionin els invents de Leonardo en el present, les seves aplicacions a l'actualitat, a fi de tenir una visió calidoscòpica d'aquesta important figura del Reinaixement.

 

 

Segueix-nos
Facebook Youtube
cm cs eso alt
Museu MUSEU DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA
Telèfon de concertació de visites 93 789 22 44
Preu grup 155€ Preu alumne 2€ Durada 1 hora i 30 minuts
Comparteix

Exposició relacionada

L’exposició “Leonardo da Vinci: el geni i els invents” és una mostra italiana que es mostra per primera vegada a Catalunya i a la resta d’Espanya. Consisteix en 40 maquetes d’aquest gran artista italià, geni universal, polifacètic i versàtil. Mitjançant la inspiració de Leonardo en els quatre elements bàsics de la naturalesa, el mNACTEC agrupa les màquines en quatre seccions, segons el seu funcionament: aigua, aire, terra i foc. Per primera vegada s'incorporen hologrames que mostren l’ús de les tecnologies TIC. Les màquines exposades estan construïdes algunes a escala real i pensades per permetre la interacció amb l’alumne que podrà explorar i experimentar de forma directa amb l’objectiu d’entendre el seu funcionament.

En un espai de 500 m2 s’exposen 40 màquines ideades per Leonardo da Vinci, basades en els seus estudis i recollides en els famosos còdexs. La mostra compta també amb representacions dels seus quadres, 9 hologrames que permeten que les màquines prenguin vida i, altres objectes. Totes les màquines s’han elaborat a mà, utilitzant les tècniques i els materials descrits pel propi Leonardo. Mitjançant l’última tecnologia, es representen imatges òptiques tridimensionals que ajuden l’alumne a percebre i assimilar la informació i el seu significat. També hi ha una pantalla interactiva que permet, mitjançant un avatar en 3D, utilitzar les màquines en acció.

Aquesta és una mostra itinerant procedent de Roma que ha estat exposada a París, Viena, Istanbul, Abu Dhabi i Dubai. Amb convenciment de l’èxit assegurat, l’exposició presenta una gran qualitat, tant per les màquines exposades com pel tractament rigorós de la informació. La mostra romandrà oberta al públic fins al 30 de juny del 2017.

 

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)

Generalitat de Catalunya