Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita-taller
Novetat
4.Estàs preparat? Tecnologies per a la prevenció de riscos 4.Estàs preparat? Tecnologies per a la prevenció de riscos 4.Estàs preparat? Tecnologies per a la prevenció de riscos
4.Estàs preparat? Tecnologies per a la prevenció de riscos

Taller que es realitza a la mateixa exposició, on s'analitzaran diferents desastres que han passat a la humanitat, siguin desastres naturals o no, i de quina manera han ajudat a desenvolupar mecanismes i tecnologia per tal d'evitar riscos i poder-los minimitzar.

Per entendre com ens hem de comportar, s'analitzen diverses tecnologies que ajuden a conscienciar la població de que cal estar "informats" per evitar mals innecessaris. En el taller es mostren casos pràctics que ajudaran els alumnes a saber reaccionar en cas que algun dia passi alguna catàstrofe. També visitarem alguns aspectes de l'exposició "PERILL! Salvats per la tecnologia" per posar en situació els alumnes i perquè prenguin consciència del que són les grans catàstrofes.

El taller ajudarà l'alumne a comprendre la necessitat de saber actuar enfront situacions adverses i treballarem coordinadament per tal d’evitar perills innecessaris. Farem cinc activitats diferents a diferents àmbits: en flames; desastres naturals, desastres industrials, el transport i l'heroi que portem dins: inclou l'experiència del giroscopi (solament per >14 anys i alçades entre 160-185 cm); s'explica com prevenir lesions per enfortir la musculatura i saber controlar el cos, tal com ho fan pilots i astronautes. 

 

Segueix-nos
Facebook Youtube
eso es2 ba cf
Museu MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA
Telèfon de concertació de visites 93 789 22 44
Preu grup 78€ Preu alumne 2€ Durada 1 hora i 30 minuts
Comparteix

Exposició relacionada

PERILL! Salvats per la tecnologia

Des de ben antic la humanitat ha estat sotmesa a diversos tipus de perill, des de catàstrofes naturals a accidents provocats per l’activitat humana. “PERILL! Salvats per la tecnologia” és una gran exposició de 1.000 m² que mostra com la tecnologia ens ajuda en la prevenció de riscos i desastres.

L’objectiu de la mostra és donar a conèixer els mecanismes, les actituds i els avenços tecnològics en l’àmbit de la prevenció de riscos, a través d’interactius, maquetes, objectes històrics i material audiovisual. Comprendre els errors comesos en el passat ens ajuda a preveure o minimitzar riscos en el present.

Els àmbits de la mostra són:

  1. Desastres naturals
  2. Incendis
  3. El factor humà
  4. Desastres industrials
  5. Transport

En cada àmbit, l’alumnat pot conèixer els riscos del sinistre en aquella àrea, exemples d’incidents concrets de diversos llocs del món que han tingut impacte mediàtic i amb quina tecnologia es poden evitar o minimitzar els riscos d’aquests desastres.

La mostra inclou objectes reals, simuladors, maquetes i interactius per experimentar en primera persona els diversos mecanismes de prevenció: un simulador de terratrèmols, un giroscopi d’entrenament per a pilots i astronautes, una reproducció exacta de la Càpsula Fènix 2 utilitzada per al rescat dels miners a Xile, un simulador d’accident per comprovar les estructures de seguretat dels vehicles, un robot de rescat, un sismògraf, etc.

L’exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia” és fruit d’una col·laboració entre el Parque de las Ciencias de Granada i el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). La mostra romandrà oberta fins a finals de juny del 2019.

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)