Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita teatralitzada
Novetat
El Ramon i el Màgic de la Sal! El Ramon i el Màgic de la Sal! El Ramon i el Màgic de la Sal!
El Ramon i el Màgic de la Sal!

L’activitat didàctica consisteix en descobrir l’extraordinari jaciment de sal de Cardona a través de l’explicació d’un senzill conte : “El Ramon i el màgic de la sal” obra original de la docent Roser Sucarrats i Semís.

La Muntanya de Sal és l’escenari on transcorre aquesta història i esdevé un immillorable espai per al treball sensorial donat que els colors, formes, textures, olors i sabor del mineral de sal són prou explícits com per a la seva percepció i  identificació.

En primer lloc s’explicarà el conte als alumnes, asseguts i en l’espai d’aules de l’edifici dels Serveis Educatius del Parc.

Tot seguit es baixarà a peu de Muntanya de Sal a través d’un vehicle especial. Allà s’introduirà la visita didàctica tot explicant que visitarem l’escenari on viu el màgic, un personatge de ficció, agradable i divertit que viu envoltat de la màgia del territori de la sal. L’espectacle natural de l’interior del jaciment és realment sorprenent. En tot moment els alumnes treballaran els 5 sentits com a element bàsic per a la descoberta de l’entorn nou que visiten.

A través de la vista identificaran els colors del jaciment, les curioses formes plegades de les vetes, l’aparença de les estalactites i estalagmites i columnes i els diversos objectes que s’hi troben.

A través de la oïda apreciaran el valor del silenci, la calma i la tranquil·litat de l’espai natural.

A través del tacte podran comprovar la curiosa textura de les parets (des del rugós més intens fins al tacte més suau), les formes punxegudes dels rasclers o formes erosives.

El gust sens dubte és el sentit bàsic de treball al jaciment. La sal és l’únic mineral comestible i els alumnes ho podran comprovar in situ.

En un moment sorpresa, el Màgic apareix tot saludant als alumnes!

Descarregar PDF
p3 p4 p5
Museu PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA
Telèfon de concertació de visites 938692475
Preu grup consultar a informació Preu alumne consultar informació Durada 1 hora i 30 min
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter