Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita guiada
La Muntanya de Sal a través dels sentits La Muntanya de Sal a través dels sentits La Muntanya de Sal a través dels sentits
La Muntanya de Sal a través dels sentits

La visita didàctica consisteix en descobrir l’extraordinari jaciment de sal de Cardona a través del treball dels 5 sentits bàsics. La Muntanya de Sal esdevé un immillorable espai per al treball sensorial donat que els colors, formes, textures, olors i sabor del mineral de sal són prou explícits com per a la seva percepció i  identificació.

Sempre acompanyats d’un guia-intèrpret, el grup d’alumnes baixarà a peu de Muntanya de Sal a través d’un vehicle especial. A continuació començarà el recorregut per l’interior de les galeries mineres. L’espectacle natural és realment sorprenent. En tot moment els alumnes treballaran els 5 sentits com a element bàsic per a la descoberta de l’entorn nou que visiten.

A través de la vista identificaran els colors del jaciment, les curioses formes plegades de les vetes, l’aparença de les estalactites i estalagmites i columnes i els diversos objectes que s’hi troben.

A través de la oïda apreciaran el valor del silenci, la calma i la tranquil·litat de l’espai natural. A través del tacte podran comprovar la curiosa textura de les parets (des del rugós més intens fins al tacte més suau), les formes punxegudes dels rasclers o formes erosives. Tanmateix hauran de descobrir la temperatura dels minerals.

A través de l’olfacte ensumaran els diferents olors de l’entorn: l’ambient salí, els espais més amplis i ventilats.. Tanmateix hauran d’imaginar els olors que es percebien a fons de mina, quan els miners hi treballaven. El gust sens dubte és el sentit bàsic de treball al jaciment. La sal és l’únic mineral comestible i els alumnes ho podran comprovar in situ. Podran tastar el mineral i l’aigua saturada en sal. Descobriran els matisos de sabor de la pedra (de salat a picant) i entendran que la sal és un mineral bàsic per a la vida.

En el decurs de la visita hi haurà una breu explicació sobre l’origen de la Muntanya de Sal, els minerals que s’hi troben i l’aprofitament que l’home n’ha fet al llarg del temps.

La visita està dissenyada i adaptada perfectament al nivell curricular dels alumnes.

Descarregar PDF
ci
Museu PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA
Telèfon de concertació de visites 938692475
Durada 2 hores aproximadament
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter