Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita guiada
Plaça de la Puríssima. Teler de garrot Cuina del pis mostra
La vida i el treball a la colònia tèxtil

La visita guiada al Museu de la Colònia Vidal proposa conèixer com era la vida i el treball en una colònia tèxtil a principis del s. XX. Espais que han estat conservats com a testimonis de la seva història faciliten un recorregut que s’inicia a l’antic cinema de la Colònia, on els alumnes poden veure un audiovisual per situar el context històric i comprendre el per què del naixement d’aquests assentaments industrials.

 

 

El recorregut s’estructura en dues parts: la visita a la colònia obrera i la visita al conjunt industrial.

 

És en la colònia obrera on l’alumne pot percebre en pròpia pell com era viure en una colònia tèxtil. Accedir a un pis de treballadors, al safareig, la peixateria, les dutxes comunitàries, la Caixa de Manresa, l’escola de nens i la biblioteca ajuden a empatitzar amb el que fou la vida dels seus habitants.

En el conjunt industrial es visiten la resclosa i el canal, les turbines -encara avui en dia en funcionament i impactant per la seva profunditat i soroll- i la màquina de vapor; espais que permeten a l’alumne entendre els processos de generació d’energia. I mitjançant la visita a la Nau de telers es coneixerà els processos tèxtils de filatura i tissatge.

Segueix-nos
Facebook
ci cm cs eso es2 ba cf uni alt
Museu MUSEU DE LA COLÒNIA VIDAL DE PUIG-REIG
Telèfon de concertació de visites 938290458
Preu grup Menys de 16 alumnes, 120€ Preu alumne 7,70 € Durada 2 hores
Comparteix

Exposició relacionada

La Jornada laboral
L’exposició permanent introdueix l’alumne a la jornada laboral d’una treballadora i d’un treballador en una colònia tèxtil, els horaris, l’alimentació, la cultura i el lleure, la vida social i esportiva, l’educació i la formació professional dels nens i els joves... I també, un recull de la història de Cal Vidal a través de la fotografia.

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)