Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita teatralitzada
Novetat
Projecte Alquímia Muntanya de Sal MUntanya de Sal 2
Projecte Alquímia: el secret del Liber Salis

La visita dramatitzada a la Muntanya de Sal esdevé una interessant experiència per conèixer un dels espais més singulars de Catalunya: el territori de la sal. La natura ha volgut que a Cardona la sal emergeixi a la superfície a manera de gran jaciment com si fos un veritable iceberg de sal.

La sal, preuada a l’antiguitat com a conservant alimentari ha estat font de riquesa per Cardona des del Neolític i fins a l’època contemporània.

 

El alumnes trepitjaran la Vall Salina, recorreran les entranyes del jaciment i descobriran les curioses formes, colors i textures dels minerals i la seva erosió i el sorprenent paisatge de la Vall.

La visita pretén explicar l’origen del jaciment, els minerals que s’hi troben i l’estreta relació mil·lenària que l’home ha tingut amb ells, això és el seu aprofitament i l’activitat minera.

 

La proposta didàctica consisteix en una visita dramatitzada interpretada per actors professionals i amb un guió carregat de continguts didàctics: “Projecte Alquímia: el secret del Liber Salis”

 

La història

 

“Ohhhh! Heu vist quina meravella? Tants i tants anys esperant el moment culminant. El moment de tornar on tot va començar! Us presento el LIBER SALIS! El llibre de la sal. El va escriure fa més de 600 anys, al segle XV l’avi, de l’avi, de l’avi, de l’avi, de l’avi, del meu avi. Es deia Guillem Bartomeu, era d’aquí de Cardona, ho sabia tot sobre la Muntanya sal, i ho va escriure aquí... Sabeu com es va formar? Fem anar el temps enrere! Un any, dos, tres... 40 milions!  Fa 40 milions d’anys.... “

 

Així comença la història del “Projecte Alquímia: el secret del Liber Salis”. Els germans Bartomeu, la Carlota i en Tomeu, són científics exploradors amb coneixements en un munt de camps de la ciència. Són descendents d’en Guillem Bartomeu, alquimista medieval del Segle XV, autor del LIBER SALIS, el llibre de la Sal, on va recollir tots els seus coneixements sobre la Muntanya… i també el seu gran secret. 

ci cm
Museu PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA
Telèfon de concertació de visites 938692475
Durada 2 hores aproximadament
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter