Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Taller
Taller de Física la Mentora Alsina (II) Taller de Física la Mentora Alsina (II) Taller de Física la Mentora Alsina (II)
Taller de Física la Mentora Alsina (II)

Taller que es realitza a l’espai expositiu "El Laboratori de física experimental Mentora Alsina". Els alumnes coneixeran com era un laboratori de física experimental de començament de segle XX i realitzaran els experiments que van servir per entendre el perquè dels fenòmens físics que ens envolten, a partir d’experiències de pressió, llum i electricitat que el científic català Ferran Alsina havia realitzat en el seu gabinet de física experimental fundat al Tibidabo, amb la finalitat de fer demostracions de les lleis físiques.

Descarregar PDF
Segueix-nos
Facebook Twitter Youtube
eso es2 ba cf
Museu MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA
Telèfon de concertació de visites 93 789 22 44
Preu grup 78 € Preu alumne 2 € Durada 1 hora i 30 minuts
Comparteix

Exposició relacionada

El Laboratori de física experimental Mentora Alsina

Aquest espai expositiu permet conèixer els instruments habituals de recerca d'un laboratori de principis del segle XX i aparells creats expressament per a la demostració de noves teories. Inclou aparells relacionats amb els àmbits de l'hidrostàtica, l'electricitat, la mecànica, l'òptica, la pressió i l'acústica.

L'industrial, economista i científic Ferran Alsina inaugurà el 1907 el seu laboratori de física experimental amb la idea de fomentar les vocacions científiques i l'estima per la ciència. Davant la seva mort prematura, va ser Ramon Llobregat, ajudant i persona de confiança, qui va anar mantenint i impulsant aquest projecte durant més de mig segle.

El laboratori fou gestionat per un patronat i, a partir de 1964, per l'Ajuntament de Barcelona, que va cedir-ne totes les col·leccions al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya l'any 1995.

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)