Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Taller
Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO
Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO

En aquest taller els alumnes descobreixen alguns dels secrets artístics, tecnològics i científics. Els alumnes experimentaran i seran crítics amb els seus invents. Aquest és un taller ideal per entendre les múltiples dimensions de Leonardo da Vinci i per veure la capacitat creativa de l'alumnat pel que fa a la recerca científica i el desenvolupament tecnològic. Els alumnes d’ESO fan els següents tallers:

1. La física i la tècnica del fregament: estudi experimental del fregament seguint els models de Leonardo dels seus paracaigudes. Els alumnes construeixen una maqueta del paracaigudes i contrasten el seu funcionament i efectivitat, fent mesures de caiguda lliure, amb un model més modern de paracaigudes.

2. Art, invents i escriptura especular/paleografia: els alumnes  dibuixen un objecte de la mostra i fan comentaris de l’objecte triat fent escriptura especular. El monitor fa una introducció a la paleografia a fi que els alumnes desxifrin manuscrits, mirant manuscrits conservats de Da Vinci i emprant la metodologia que fan servir els especialistes.  

 

 

Descarregar PDF
Descarregar recursos
Segueix-nos
Facebook Youtube
eso es2
Museu MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA
Telèfon de concertació de visites 93 789 22 44
Preu grup 78€ Preu alumne 2€ Durada 1 hora i 30 minuts
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)