Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Taller
Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO
Taller: Els secrets de Leonardo per a ESO

En aquest taller els alumnes descobreixen alguns dels secrets artístics, tecnològics i científics. Els alumnes experimentaran i seran crítics amb els seus invents. Aquest és un taller ideal per entendre les múltiples dimensions de Leonardo da Vinci i per veure la capacitat creativa de l'alumnat pel que fa a la recerca científica i el desenvolupament tecnològic. Els alumnes d’ESO fan els següents tallers:

1. La física i la tècnica del fregament: estudi experimental del fregament seguint els models de Leonardo dels seus paracaigudes. Els alumnes construeixen una maqueta del paracaigudes i contrasten el seu funcionament i efectivitat, fent mesures de caiguda lliure, amb un model més modern de paracaigudes.

2. Art, invents i escriptura especular/paleografia: els alumnes  dibuixen un objecte de la mostra i fan comentaris de l’objecte triat fent escriptura especular. El monitor fa una introducció a la paleografia a fi que els alumnes desxifrin manuscrits, mirant manuscrits conservats de Da Vinci i emprant la metodologia que fan servir els especialistes.  

 

 

Descarregar PDF
Segueix-nos
Facebook Youtube
eso es2
Museu MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA
Telèfon de concertació de visites 93 789 22 44
Preu grup 78€ Preu alumne 2€ Durada 1 hora i 30 minuts
Comparteix

Exposició relacionada

Exposici� temporal "Leonardo da Vinci: el geni i els invents"

L'exposició "Leonardo da Vinci: el geni i els invents" romandrà oberta al públic de gener fins al 29 d'octubre del 2017. La mostra presenta 40 màquines i enginys ideats pel geni universal Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, esquemes, dibuixos i indicacions extretes dels seus còdexs. Alguns dels enginys són a mida real i d’altres a escala, però tots s’han construït amb els materials utilitzats a l’època i seguint els dissenys de Leonardo. L’exposició consta de sis àmbits:

  1. Màquines interactives manipulables: 16 peces que es poden accionar, combinant així l’experiència directa del funcionament amb l’exploració dels principis físics i mecànics implicats en cada una de les màquines.
  2. Aigua: les màquines i els invents de Leonardo extrets dels seus còdexs referents a l’aprofitament de l’aigua, la navegació, la flotació i, els sistemes de salvament.
  3. Aire: els coneguts dissenys d’ales articulades per simular la morfologia de les ales de les aus.
  4. Terra: els mecanismes d’enginyeria civil, com la creació de ponts, màquines per treballar al camp o bicicletes.
  5. Foc: els enginys destinats a la defensa i a la guerra: màquines sorprenents com un tanc mòbil amb canons.
  6. Art: reproduccions dels quadres més famosos de Leonardo.

 

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)