Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Taller
Un ofici singular: El treball de la Sal Un ofici singular: El treball de la Sal Un ofici singular: El treball de la Sal
Un ofici singular: El treball de la Sal

La pràctica de fer figures amb el mineral salí és una antiga tradició local a Cardona, els orígens de la qual es remunten, si més no, abans del segle XVI. En si mateixa és una manifestació més dels múltiples usos donats a la sal, que en el cas de Cardona arrenca des del neolític mitjà, això és, ara fa més de 6.500 anys.

El taller que us presentem consisteix en elaborar un baix relleu, fet sobre una peça de sal prèviament ja tallada. Primer caldrà escollir un motiu ornamental, després calcar-lo sobre la peça de sal i finalment amb les eines adients gravar-lo sobre la sal.

 Es pretén que els alumnes descobreixin una nova utilitat d’aquest valuós mineral, coneguin algunes de les seves propietats físiques com ara la duresa o la plasticitat que té. Tanmateix es pretén que l’alumne desenvolupi la seva capacitat artística i creativa, ja que després del taller d’artesania, obtindrà una peça de sal, perfectament gravada amb el motiu que ell triï.

L’activitat està preparada per ser realitzada per un grup classe de 20-25 alumnes. El paper del monitor en aquest taller és el d’exposar l’activitat i ensenyar els passos que s’han de seguir per tal d’aconseguir l’objectiu desitjat.

D’altre banda, el paper dels alumnes és totalment actiu i autònom, cadascú realitzarà el seu treball compartint materials i idees amb els seus companys, amb l’ajuda del monitor quan sigui convenient.

eso es2 ba
Museu PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA
Telèfon de concertació de visites 938692475
Preu alumne consultar promocions Durada 1 hora i 30 minuts aproximadament
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter