Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita guiada
Una vila medieval a través dels sentits! Una vila medieval a través dels sentits! Una vila medieval a través dels sentits!
Una vila medieval a través dels sentits!

La visita didàctica consisteix en descobrir el nucli antic de Cardona, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional a través dels 5 sentits bàsics. Amb l’ajuda d’un guia-intèrpret i amb dossier didàctic, els alumnes coneixeran els orígens de la la vila i els elements medievals bàsics que la configuren. Es plantegen una sèrie d’interrogants gràcies a la visualització d’una breu projecció anomenada “Els orígens de Cardona”.

Tot seguit s’inicia un recorregut pels carrers i carrerons del nucli antic de la vila: la Plaça porxada del Mercat, el carrer dels mercaders, la Plaça i Capella de Santa Eulàlia i la magnífica església gòtica de Sant Miquel. Al llarg del recorregut aniran treballant els 5 sentits segons les propostes didàctiques del monitor/a.

A l’interior de l’església de la vila té lloc una interessant activitat didàctica de descoberta del monument a través del treball sensorial. Els alumnes hauran d’omplir un dossier on treballaran tots els sentits. Caldrà identificar si l’espai és gran o petit, si l’església és alta o baixa, si fa fred o calor, quin són els colors predominants, quines olors ensumen i quins són els materials emprats en la construcció.  Hauran d’identificar els sons del lloc i valorar el silenci com a element bàsic d’un lloc espiritual, de culte.  Asseguts als bancs de l’església s’explicarà breument quan es va construir, la complexitat de l’obra i el resultat final. S’interpretarà qui eren els religiosos a la Cardona medieval i la relació que van mantenir amb els fidels de la vila. 

Els retaules, veritables pintures que parlen!

L’església de Sant Miquel conserva a l’interior 2 magnífics retaules del segle XV del pintor local Pere Vall. Un d’ells, dedicat a Santa Úrsula servirà perquè els alumnes interpretin una veritable pintura medieval, observin els vistosos colors, identifiquin els personatges, la indumentària i l’estètica. El monitor explicarà el retaule i els alumnes aniran resseguint a manera de conte les pintures per entendre la relació amb el que s’explica. Els retaules de fet esdevindran amb els anys veritables contes divulgatius de l’època medieval. L’ activitat didàctica es completa amb exercicis del dossier que podran completar a l’aula.

La visita està dissenyada i adaptada perfectament al nivell curricular de cada grup.

Descarregar PDF
ci
Museu PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA
Telèfon de concertació de visites 938692475
Preu grup consultar a informació Preu alumne consultar a informació Durada 1 hora i 30 minuts aproximadament
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter