Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita guiada
Novetat
Visita didàctica al Castell de Cardona "Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable" Visita didàctica al Castell de Cardona "Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable" Visita didàctica al Castell de Cardona "Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable"
Visita didàctica al Castell de Cardona "Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable"

La tardor- hivern de 1711, l'exèrcit borbònic va assetjar el Castell de Cardona amb 11.000 soldats, enfront els prop de 2.000 que defensaven la fortalesa. Increïblement, l'exèrcit borbònic va ser derrotat. Tres cents anys més tard, podem recórrer l'escenari dels fets, conèixer la cronologia del setge, els personatges que hi van intervindre, anècdotes i curiositats i desxifrar les claus per entendre una de les derrotes més estudiades de l'exèrcit més poderós del món. La visita és una excel.lent oportunitat per entendre la societat del segle XVIII, el mapa polític europeu, els origens i desenvolupament de la Guerra de Successió i la visió que tingué la societat civil.

En el decurs de la visita es podrà accedir a racons del Castell de Cardona no visitables per al gran públic, alhora que entendre perfectament el conjunt de la fortalesa i la seva lògica constructiva. 

 La visita està adaptada perfectament als nivells de 4art d'ESO i Batxillerat.

Descarregar PDF
Descarregar recursos
es2 ba cf uni alt
Museu PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA
Telèfon de concertació de visites 938692475
Preu grup consultar a informació Preu alumne consultar informació Durada 2 hores
Comparteix
“Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable” és la història d'una petita fortalesa que va resistir a l'envestida de l'exèrcit més poderós del món durant una de les tardors més gèlides del segle XVIII, en acusada inferioritat d'efectius, de mitjans i d'aliments. És la vivència d'una població civil amagada al bosc, molts dels quals col·laboraven invisiblement amb les forces aliades; d'un exèrcit temible al límit de la desesperació per culpa de la gana, el fred i la perseverança dels defensors; d'uns defensors increïblement motivats i compenetrats tot i ni tan sols entendre's entre ells. El setge de 1711 és l'inici d'una fita històrica, la de l'única plaça militar mai vençuda per les armes de Felip V.

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter