Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita guiada
Visita guiada al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera Visita guiada al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Visita guiada al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

Visita guiada -prèvia concertació al telèfon 93 789 22 44- els dimecres de 9 a 14 hores. Una visita guiada per conèixer l'estructura i el funcionament d'una colònia industrial. La gran turbina, del segle XIX, de 1.400 CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, permet treballar tecnològicament l'aprofitament hidràulic. A la sala de la turbina l'alumnat veurà la maqueta de la colònia on s’explica la seva història, la turbina de grans dimensions i un audiovisual que es projecta dins el tub de conducció d’aigua d'aquesta turbina.

Al soterrani del Museu de la Colònia Sedó l'alumnat podrà passejar per les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881. L'explicació del funcionament d’una minicentral hidroelèctrica ajudarà a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica.

El monitor acompanyarà el grup d'alumnes pel recinte del polígon industrial i faran un recorregut per algunes zones exteriors de l'àrea industrial de la colònia per veure l’aqüeducte, la casa de l'amo fins arribar al museu. Després veuran la xemeneia helicoidal i tornaran al punt d'inici del recorregut on s'acaba la visita.

cs eso es2 alt
Museu MUSEU DE LA COLÒNIA SEDÓ D'ESPARREGUERA
Telèfon de concertació de visites 93 789 22 44
Preu grup 53 € Preu alumne 1,50€ Durada 1 hora i 15 minuts
Comparteix

A partir d'octubre del 2019, el Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera obre al públic els tercers dissabtes de cada mes, de 10 a 14 hores.

Obertura:

20 d'octubre; 16 de novembre; 21 de desembre del 2019.

La part del soterrani no està adaptada per a minusvàlids.

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter