Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita guiada
Brollador d'aigua salada. Imatge interior del Museu de Gerri de la Sal Salins
Visita guiada als Salins i al Museu de la Sal

La vila de Gerri de la Sal es troba situada a la part meridional del Pallars Sobirà, en una estreta vall banyada pel riu Noguera Pallaresa. Quan el visitant passa per Gerri se li ofereix un espectacle ben peculiar : els salins. La sal ha estat qui ha marcat el destí dels seus habitants i també la imatge del poble; els salins arrenglerats com si d’una composició geomètrica es tractés dibuixen un paisatge de gran bellesa.

La visita guiada als Salins de Gerri comença en el recorregut d'una part de l'extensió salinera (0,9 ha) on s'explica com s'elabora la sal a Gerri. La primera parada és davant del brollador d'aigua salada on es fa una introducció de la històrica i s'explica l'origen del brollador i les qualitats de l'aigua salada. També es visita el brollador. Seguidament es passa a una caseta típica on hi ha una exposició de les eines que s'utilitzaven en la feina del salí. Posteriorment s'accedeix al conjunt saliner totalment restaurat (toll, caseta, era i arcabota) on s'explica com es produïa la sal artesana a Gerri.

La Visita guiada al Museu de Gerri introdueix a més a més de la feina que es feia al salí,  la feina que es feia al magatzem de la Sal on s'emmagatzemava la sal, es manipulava i es venia des del mateix magatzem. També incorpora una part de memòria oral on els antics saliners ens expliquen com vivien en aquells temps i els records que tenen de quan trevallaven al salí. 

Segueix-nos
Facebook Twitter
p3 p4 p5 ci cm cs eso es2 ba cf uni alt
Museu MUSEU DE GERRI DE LA SAL
Telèfon de concertació de visites 973 66 20 40
Preu grup grups a partir de 15 persones Preu alumne 2 € als Salins i 2 € entrada al Museu de Gerri de la Sal Durada 1 hora i 30 minuts
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter