Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita guiada
Visita guiada: Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Visita guiada: Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

La fàbrica Marfà de Mataró acull la nova extensió del Museu de Mataró dedicada a la conservació, estudi i difusió del patrimoni cultural relacionat amb la indústria del teixit de punt, una part fonamental de la història del tèxtil a Catalunya.

La visita guiadaa l'exposició permanent "Mataró, capital del gènere de punt" està organitzada en dues grans àrees temàtiques. A la primera part, els alumnes podran conèixer els processos de fabricació (filatura, teixidura, ennobliment), confecció i comercialització dels productes de punt.

Durant la segona part del recorregut, els alumnes coneixeran els moments clau de la història de la producció del teixit de punt a Mataró, des dels obradors o tallers domèstics de mitjans del segle XVIII, a les fàbriques del segle XIX i XX, el paper dels empresaris i dels enginyers en el desenvolupament d'aquesta indústria, i les condicions de treball dels treballadors i treballadores.

Diverses vitrines d'indumentària, presenten les peces de punt més representatives de la producció catalana fins al segle XXI. Can Marfà també presenta una destacada programació d'exposicions temporals que es pot visitar. 

Grup: 25 alumnes 

Segueix-nos
Facebook Twitter
ci cm cs eso es2 ba cf alt ee
Museu CAN MARFÀ GÈNERE DE PUNT. MUSEU DE MATARÓ
Telèfon de concertació de visites 93 758 24 01
Preu grup Gratuït Durada 1 hora
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter