Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Altra visita
Visita lliure al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera Visita lliure al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera Visita lliure al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Visita lliure al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

La visita lliure -prèvia concertació al telèfon 93 789 22 44- els dimecres de 9 a 14 hores. La visita (sense monitoratge) permet conèixer l'estructura i el funcionament d'una colònia industrial a través dels continguts exposats. La gran turbina, del segle XIX, de 1.400 CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, permet treballar tecnològicament l'aprofitament hidràulic. A la sala de la turbina l'alumnat pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història, la turbina de grans dimensions i un audiovisual que es projecta dins el tub de conducció d’aigua d'aquesta turbina.

Al soterrani del Museu de la Colònia Sedó els alumnes veuran les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881. El funcionament d’una minicentral hidroelèctrica ajuda a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica.

A l’exterior de la colònia es pot veure lliurement l’aqüeducte, els exteriors de l’àrea industrial actual i de la casa dels Sedó, així com les xemeneies.

cs eso es2 ba cf uni alt
Museu MUSEU DE LA COLÒNIA SEDÓ D'ESPARREGUERA
Telèfon de concertació de visites 93 789 22 44
Preu alumne 1,50€ entrada al Museu Durada 1 hora a l'interior del Museu
Comparteix

* camp obligatori

Nom (obligatori)

Adreça electrònica (no es publicarà)

Web

* camp obligatori

Opinió (obligatori)

* camp obligatori

Codi de seguretat (obligatori)


Alta Newsletter