Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
nom
email

 
Visita l'exposició "Una autopista darrere l'endoll" i et sorprendrà!
11/05/2015
Visita l'exposició "Una autopista darrere l'endoll" i et sorprendrà!

Exposició temporal oberta fins a final del 2015. L'exposició "Una autopista darrere l'endoll" és un recorregut interactiu per descobrir què és l'electricitat, com es transporta i com es gestiona.

Imagines la teva vida sense llum, sense calor o sense música? Sense l’electricitat no s’entén la nostra vida. Què és, com funciona o de quina manera arriba a les nostres cases? Tot això i molt més ho descobriràs al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. T’invitem a descobrir-ho i a experimentant-ho.

“Una autopista darrere l’endoll. L’electricitat des de la central a casa teva” és una mostra interactiva que té per objectiu explicar com es manifesta, produeix i transporta l’electricitat i com s’operen els sistemes elèctrics; en definitiva, sabràs que passa des de que l’electricitat es genera fins que arriba a la nostra casa.

Aquesta exposició invita el visitant a participar, experimentar i descobrir l’electricitat i el procés del subministrament elèctric però també ofereix idees per ajudar a sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’un ús racional de l’energia.

L’exposició compta amb tres àmbits, a través dels quals farem un recorregut des dels principis físics de l’electricitat fins al paper del ciutadà com a protagonista en el procés del subministrament elèctric:

- El primer àmbit és un laboratori d’experiments.

- El segon àmbit se centra en el procés del subministrament elèctric (explica el repte de l’equilibri entre la generació i el consum).

- En el tercer àmbit el visitant, com a ciutadà i consumidor, es converteix en protagonista de la història.

 

En aquesta exposició el visitant hi trobarà:

 

1) Visites guiades amb concertació** per als nivells educatius: cicle mitjà de Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius.

2) Servei d'assessorament per a tots els públics, continuat a l'exposició.

3) Tallers didàctics per als escolars (amb concertació prèvia) a partir del cicle superior de Primària.

4) Projeccions d’audiovisuals i materials interactius.

5) El joc Controla (simulador interactiu que proposa al jugador adoptar el paper dels operadors del Centre de Control Elèctric).

 

** Telèfon de concertació de visites per a grups, al 93 789 22 44, de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 15 a 17h. Divendres de 9 a 14h.

Descarregar PDF
Generalitat de Catalunya