Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
2n Premi Literari Mnactec
nom
email

 
Arriba al mNACTEC l’exposició “Leonardo da Vinci: el geni i els invents”
20/12/2016
Arriba al mNACTEC l’exposició “Leonardo da Vinci: el geni i els invents”

L'exposició presenta 40 màquines i enginys ideats pel geni universal Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels seus còdexs. La majoria dels enginys són a mida real i d’altres a escala, però tots s’han construït amb els materials utilitzats a l’època i seguint els dissenys de Leonardo. A partir de gener s’oferiran visites guiades, visites teatralitzades i tallers per a educació primària i per a secundària i batxillerat; concursos escolars, conferències i el II Premi literari mNACTEC per a joves de 14 a 16 anys, que permetran conèixer millor la vida i l’obra de Leonardo.

L’exposició consta de sis àmbits:

  1. Màquines interactives manipulables: un total de 16 peces que el visitant podrà fer funcionar combinant així l’experiència del funcionament amb l’exploració dels principis físics i mecànics a cadascuna de les màquines.
  2. Aigua: les màquines i els invents de Leonardo extrets dels còdexs de Leonardo da Vinci referents a l’aprofitament de l’aigua, la navegació, la flotació i, fins i tot, els sistemes de salvament de persones.
  3. Aire: els coneguts dissenys d’ales articulades per simular la morfologia de les ales de les aus.
  4. Terra: els mecanismes d’enginyeria civil, com la creació de ponts, màquines per treballar al camp o bicicletes.
  5. Foc: els enginys destinats a la defensa i a la guerra. Inclouen màquines sorprenents:un tanc mòbil amb canons.
  6. Art: 10 reproduccions dels quadres més famosos de Leonardo.

L'exposició també presenta nou hologrames, en sis idiomes, on es poden observar les obres més interessants de Leonardo, les màquines en moviment o la tècnica utilitzada per pintar els seus quadres. S'ofereix un interactiu 3D que permet veure aparells en funcionament i fer una visita virtual.

L’exposició itinerant s’ha pogut veure a Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai. El mNACTEC serà el primer museu del país on es podrà veure la mostra, que romandrà oberta al públic fins al 30 de juny del 2017.

 

Generalitat de Catalunya