Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
El I Premi literari mNACTEC per a joves. AMPLIAT EL TERMINI D'INSCRIPCIÓ
06/11/2015
El I Premi literari mNACTEC per a joves. AMPLIAT EL TERMINI D'INSCRIPCIÓ

El mNACTEC presenta el I certamen de creació literària i de lectura científica i tècnica; un concurs per a joves d'ESO (14-16 anys) que pretén, mitjançant la creació de poemes i contes, estimular noves mirades que posin en valor elements històrics, científics i tècnics de la Catalunya industrial de principis de s.XX. L'objectiu és que els alumnes prenguin consciència de la importància de pensar, crear i llegir en veu alta en públic. Com a exemple es parteix de dues obres referents de la poesia catalana del s.XX: L’Elionor, de Miquel Martí i Pol, i, La bella dama del tramvia, de Josep Carner.

 http://mnactec.cat/ofertaeducativa/premi_literari/Com participar-hi? El professorat interessant s'ha d'inscriure: el termini d'inscripció s'acaba el 7 de febrer; després ha de treballar a classe un dels dos poemes escollits pel mNACTEC que s’adjunten a les bases, i encomanarà als seus alumnes un treball individual. S’adjuntarà una guia pel professorat que els facilitarà el treball a classe. Els alumnes hauran de crear un poema o un conte: termini fins el 6 de març del 2016.

Els treballs han de tractar qualsevol temàtica històrica, científica, tècnica o metafòrica implícita en els dos poemes, basats en el transport i en el tèxtil. Aquestes dues temàtiques: TRANSPORT I TÈXTIL són el fil conductor de dues de les exposicions permanents del mNACTEC: “El transport i Viva Montesa” i “La fàbrica tèxtil”.

Quin són els premis? Per als alumnes: 2 primers premis (tauleta 10” BQ Edison). 2 segons premis (auriculars sense fils) i 2 accèssits (6 entrades gratuïtes per visitar el mNACTEC). I un premi especial per al centre educatiu, valorant, a més dels criteris generals, el grau de participació de l’alumne al concurs. El premi consistirà en un taller o una visita guiada del mNACTEC per a un grup classe, a escollir per part del professor/a i, un lot de llibres per a la biblioteca del centre.

Per a més informació us podeu adreçar a: accioeducativa.mnactec@gencat.cat o al telèfon 93 736 89 66 ext. 7948
  
Descarregar PDF

Alta Newsletter