Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Prorrogada fins al juny l'exposició "Una autopista darrere l'endoll"
11/05/2015
Prorrogada fins al juny l'exposició "Una autopista darrere l'endoll"

Exposició temporal oberta fins al juny del 2016. L'exposició "Una autopista darrere l'endoll" és un recorregut interactiu per descobrir què és l'electricitat, com es transporta i com es gestiona.

Imagines la teva vida sense llum, sense calor o sense música? Sense l’electricitat no s’entén la nostra vida. Què és, com funciona o de quina manera arriba a les nostres cases? Tot això i molt més ho descobriràs al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. T’invitem a descobrir-ho i a experimentant-ho.

“Una autopista darrere l’endoll. L’electricitat des de la central a casa teva” és una mostra interactiva que té per objectiu explicar com es manifesta, produeix i transporta l’electricitat i com s’operen els sistemes elèctrics; en definitiva, sabràs que passa des de que l’electricitat es genera fins que arriba a la nostra casa.

Aquesta exposició invita el visitant a participar, experimentar i descobrir l’electricitat i el procés del subministrament elèctric però també ofereix idees per ajudar a sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’un ús racional de l’energia.

L’exposició compta amb tres àmbits, a través dels quals farem un recorregut des dels principis físics de l’electricitat fins al paper del ciutadà com a protagonista en el procés del subministrament elèctric:

- El primer àmbit és un laboratori d’experiments.

- El segon àmbit se centra en el procés del subministrament elèctric (explica el repte de l’equilibri entre la generació i el consum).

- En el tercer àmbit el visitant, com a ciutadà i consumidor, es converteix en protagonista de la història.

 

En aquesta exposició el visitant hi trobarà:

 

1) Visites guiades amb concertació** per als nivells educatius: cicle mitjà de Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius.

2) Servei d'assessorament gratuït per a tots els públics, continuat a l'exposició. matí i tarda.

3) Tallers didàctics per als escolars (amb concertació prèvia) a partir del cicle superior de Primària.

4) Projeccions d’audiovisuals i materials interactius.

5) El joc Controla (simulador interactiu que proposa al jugador adoptar el paper dels operadors del Centre de Control Elèctric).

 

** Telèfon de concertació de visites per a grups, al 93 789 22 44, de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 15 a 17h. Divendres de 9 a 14h.

Descarregar PDF

Alta Newsletter