Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Visita l’exposició “Leonardo da Vinci: el geni i els invents”
20/12/2016
Visita l’exposició “Leonardo da Vinci: el geni i els invents”

Fins al 29 d'octubre es podrà visitar l'exposició que presenta 40 màquines i enginys ideats pel geni universal Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels seus còdexs. La majoria dels enginys són a mida real i d’altres a escala, però tots s’han construït amb els materials utilitzats a l’època i seguint els dissenys de Leonardo. S’ofereixen visites guiades, visites teatralitzades i tallers per a educació primària, educació secundària i per a batxillerat; un cicle de conferències i concursos educatius, que permeten conèixer millor la vida i l’obra de Leonardo.

L’exposició consta de sis àmbits:

  1. Màquines interactives manipulables: un total de 16 peces que el visitant pot fer funcionar combinant l’experiència del funcionament amb l’exploració dels principis físics i mecànics a cadascuna de les màquines.
  2. Aigua: les màquines i els invents de Leonardo extrets dels còdexs de Leonardo da Vinci referents a l’aprofitament de l’aigua, la navegació, la flotació i, fins i tot, els sistemes de salvament de persones.
  3. Aire: els coneguts dissenys d’ales articulades per simular la morfologia de les ales de les aus.
  4. Terra: els mecanismes d’enginyeria civil, com la creació de ponts, màquines per treballar al camp o bicicletes.
  5. Foc: els enginys destinats a la defensa i a la guerra. Inclouen màquines sorprenents:un tanc mòbil amb canons.
  6. Art: reproduccions dels quadres més famosos de Leonardo.

L'exposició presenta també nou hologrames, en sis idiomes, on es poden observar les obres més interessants de Leonardo, les màquines en moviment o la tècnica utilitzada per pintar els seus quadres. S'ofereix un interactiu 3D que permet veure aparells en funcionament i fer una visita virtual.

L’exposició itinerant s’ha pogut veure a Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai. El mNACTEC és el primer museu del país on es pot veure la mostra, que romandrà oberta al públic fins al 29 d'octubre del 2017.

 


Alta Newsletter