Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
ECOMUSEU-FARINERA DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

La història de l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries és la història dels homes i les dones que vivien i que encara viuen en aquests paratges... Vine a conèixer la seva història de la mà del gra de blat. La presència dels molins fariners ens parla d'un passat medieval i ens condueix a l'època de la industrialització per endinsar-nos en la realitat cultural i actual.

L'Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries descobreix el que amaga ala Farinera, t'apropa el territori i els seus habitants i et fa viure la seva cultura i l’àmplia oferta de gaudi que posa el teu abast. Conèixer el passat per entendre el present i afrontar el futur: aquest és el nostre repte. T'hi apuntes?

Des de finals del x. XIX els impressionats molins vermells i la resta de maquinària han transformat el blat en farina a través d’un continu pujar i baixar de pisos gràcies al batec constant de la turbina Francis. Imagina’t el camí del gra dins del bosc d’estructures de fusta... L’impacte visual i estètic del conjunt, la netedat de la fàbrica i l’autenticitat d’allò que veus fan de la visita una experiència única.

Entra, olora, prepara els sentits i comprendràs com s’ha transformat, quina energia l’ha mogut, quin és el procés de transformació del blat en farina i qui va dirigir la producció industrial.


Alta Newsletter