Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
LA TÈRMICA DE ROCA UMBERT DE GRANOLLERS

Saps què és una central tèrmica?
Coneixes la història de la indústria cotonera del Vallès?
Vols endinsar¬-te en els misteris i racons d’una instal·lació singular?
La Tèrmica ens explica tot això i més. La instal·lació ens mostra totes les peces originals amb què es va construir: calderes, generadors, motors…

La Tèrmica de Roca Umbert es conserva com un patrimoni singular, en el qual es produïa energia mitjançant carbó i fuel, actualment en desús. Es va construir el 1951 i era la instal·lació encarregada de transformar i distribuir l'energia de l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert, tancada definitivament l'any 1991 i rehabilitada com a fàbrica de les arts.
L’edifici que l’acull va ser construït en un moment en què l’augment de la producció tèxtil i les habituals restriccions elèctriques van fer necessari aquest equipament perquè proporcionés, de manera autònoma, l’energia que la fàbrica necessitava. La instal·lació s'ha conservat íntegra, amb les peces originals: calderes, generadors i motors. Es tracta d’un patrimoni singular perquè és representatiu d’un tipus de producció energètica que va existir al nostre país durant un temps marcat per la dictadura i l’autarquia econòmica, i perquè actualment n’hi ha molt poques que conservin tot el conjunt.
 
El mateix recinte disposa d'altres espais culturals (biblioteca, sala d'exposicions, sala de concerts, etc.) que poden complementar la visita o formar un pack per fer un itinerari d'un dia sencer amb la resta de patrimoni de la ciutat.

També disposa de servei de bar, amb un menú tematitzat per a grups.


Alta Newsletter