Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
MUSEU DE CERÀMICA "LA RAJOLETA"

El Museu de Ceràmica La Rajoleta, juntament amb el Museu Can Tinturé, formen els Museus d'Esplugues de Llobregat, i comparteixen una oferta pedagògica conjunta que explica l'evolució estètica i tecnològica de la ceràmica d'aplicació arquitectonica.

El Museu Can Tinturé acull la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel, adquirida l’any 1999 per l’Ajuntament d’Esplugues amb l’objectiu de preservar-la i de fomentar-ne l’estudi i la difusió. Can Tinturé és el primer museu monogràfic de rajola de mostra de l’estat espanyol i n’exposa peces produïdes des del segle XIV al segle XIX.

El Museu de Ceràmica La Rajoleta, antiga Fàbrica Pujol i Bausis, va ser el centre de producció de ceràmica industrial més important de Catalunya i un dels més destacats de l’Estat espanyol durant els segles XIX i XX. Adquirí un protagonisme especial durant el modernisme, època en què va ser proveïdora d’arquitectes de renom, com ara Antoni Gaudí, Domènech i Muntaner, Puig i Cadafalch o Gallissà. Alta Newsletter