Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
MUSEU DEL TER

La rica tradició industrial de la conca del Ter compta amb un centre d’interpretació al Museu del Ter de Manlleu que està ubicat a l’antiga fàbrica de Can Sanglas, en un dels millors entorns fluvials del país. Disposa d’un centre de documentació especialitzat en història industrial, medi ambient i conques fluvials, integrat dins el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis que es dedica a la difusió, la intervenció i la recerca sobre el medi fluvial i, en especial, sobre el riu Ter. El Museu del Ter és un dels millors exemples de fàbrica de riu per a la filatura de cotó amb maquinària tèxtil que era alimentada pels embarrats accionats per una turbina. També s’explica l’important paper de la indústria de construccions mecàniques a Osona. Al primer pis, l’exposició La Societat Industrial mostra les transformacions socials, econòmiques i culturals que el procés industrialitzador va comportar en el Ter mitjà; i en el segon, hi trobem l’exposició Els Rius Mediterranis.

El Museu del Ter ofereix un conjunt d’activitats educatives (tallers, visites i sortides) que us permetran conèixer, interpretar i gaudir el riu Ter en totes les seves dimensions: com a motor energètic d’un dels processos d’industrialització més significatius i originals de Catalunya i com a ecosistema que hem d’aprendre a tractar amb criteris de sostenibilitat. Cultura i natura es fonen en la visió històrica i actual que us oferim del nostre entorn amb el riu Ter en primer terme. Per a desenvolupar aquestes activitats el Museu del Ter disposa de dues aules-taller, d’un laboratori d’experimentació i dels espais de dues exposicions permanents: La fàbrica de riu i Els rius mediterranis. Al voltant del Museu del Ter gaudireu també d’amplis espais verds del Passeig del Ter de Manlleu, al costat del riu. 

Vine al Museu del Ter amb tren. Beneficieu-vos del bitllet combinat amb Renfe: desplaçament + activitat amb descompte! Gaudiu dels avantatges econòmics del tren, un mitjà de transport sostenible.


Alta Newsletter