Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
MUSEU DEL TER

La rica tradició industrial de la conca del Ter compta amb un centre d’interpretació al Museu del Ter de Manlleu que està ubicat a l’antiga fàbrica de Can Sanglas, en un dels millors entorns fluvials del país.

Disposa d’un centre de documentació especialitzat en història industrial, medi ambient i conques fluvials, integrat dins el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis que es dedica a la difusió, la intervenció i la recerca sobre el medi fluvial i, en especial, sobre el riu Ter.

El Museu del Ter és un dels millors exemples de fàbrica de riu per a la filatura de cotó amb maquinària tèxtil que era alimentada pels embarrats accionats per una turbina. També s’explica l’important paper de la indústria de construccions mecàniques a Osona. Al primer pis, l’exposició La Societat Industrial mostra les transformacions socials, econòmiques i culturals que el procés industrialitzador va comportar en el Ter mitjà; i en el segon, hi trobem l’exposició Els Rius Mediterranis.

El Museu del Ter ofereix un conjunt d’activitats educatives (tallers, visites i sortides) que us permetran conèixer, interpretar i gaudir el riu Ter en totes les seves dimensions: com a motor energètic d’un dels processos d’industrialització més significatius i originals de Catalunya i com a ecosistema que hem d’aprendre a tractar amb criteris de sostenibilitat.

Cultura i natura es fonen en la visió històrica i actual que us oferim del nostre entorn amb el riu Ter en primer terme. Per a desenvolupar aquestes activitats el Museu del Ter disposa de dues aules-taller, d’un laboratori d’experimentació i dels espais de dues exposicions permanents: La fàbrica de riu i Els rius mediterranis. Al voltant del Museu del Ter gaudireu també d’amplis espais verds del Passeig del Ter de Manlleu, al costat del riu. Alta Newsletter