• Mina Pública d’Aigües de Terrassa. El batec de la ciutat industrial
  • Mina Pública d’Aigües de Terrassa. El batec de la ciutat industrial
  • Mina Pública d’Aigües de Terrassa. El batec de la ciutat industrial

Mina Pública d’Aigües de Terrassa. El batec de la ciutat industrial

Una exposició per conèixer l'arribada de l'aigua a la població de Terrassa amb la construcció d'una mina per dotar d'energia la indústria tèxtil

Del 15 de març de 2011 al 03 de desembre de 2017

"Mina Pública d'Aigües de Terrassa" és una exposició per conèixer l'arribada de l'aigua a la població de Terrassa, des dels seus inicis gràcies a la iniciativa de diversos industrials i per dotar d'energia la indústria tèxtil, es va construir una mina de captació per a l'ús públic. L'empresa Mina Pública d'Aigües de Terrassa, S.A. ha donat servei continuat a la ciutat des de 1842 fins a l'actualitat.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ha recreat l'exposició a l'accés dels espais energètics originaris de l'antic vapor Aymerich, Amat i Jover, i ha tractat la mostra dins una atmosfera molt adient, pròpia del lloc de treball dels treballadors de l'empresa, que complementa amb una recreació d'una mina d'aigües en un espai molt interessant, com són les carboneres. 

Darrere de l'aixeta que utilitzem cada dia, s'amaga un ampli món de bombes, canonades, dipòsits i un exhaustiu control analític i de qualitat de l'aigua així com el treball importantíssim de molts homes i dones que, diàriament, fan el miracle de captar l'aigua, potabilitzar-la, analitzar-la i dur-la fins a les nostres llars, indústries i ciutats, amb la màxima garantia sanitària.

Àmbits:

  1. L'AIGUA AL VAPOR AYMERICH, AMAT I JOVER
  2. AIGUA PER A LA CIUTAT: USOS INDUSTRIALS I PÚBLICS
  3. LA CONSTRUCCIÓ DE MINA PÚBLICA D'AIGÜES DE TERRASA, SA
  4. L'AIGUA CORRENT: CONTROL DE LA QUALITAT I DE LA QUANTITAT
  5. L'AIGUA AVUI DIA
  6. TERRASSA, XARXA DE MINES D'AIGUA
  7. RECREACIÓ D'UNA MINA D'AIGUA